Про це повідомляє  УНІАН, посилаючись на сторінку у Facebook черкаського орнітолога Максима Гаврилюка.

За його словами, у червні фахівці «наділи два передавача на соколів-балабанів (Falco cherrug) в Одеській області для вивчення міграції цих рідкісних птахів». Він зазначає, що на це було витрачено багато фізичних і матеріальних ресурсів.

За словами Гаврилюка, один з птахів у жовтні полетів на південь і зараз зиму проводить в Республіці Чад у Африці, інший – до недавнього часу залишалася в Одеській області.

«Дуже важливо було дізнатися, де він проведе зиму. Не судилося ... Днями він був убитий мисливцями-браконьєрами біля села Нерушай. Вбитий птах, занесений до Червоної книги України і багатьох міжнародних природоохоронних документів. Убитий просто так, заради забави ... Безглуздя. Дикунство. Кам'яна доба», – акцентував Гаврилюк.

Фахівець також оприлюднив фотознімки із застреленим птахом. На соколі – згаданий передавач, завдяки якому відстежували пересування пернатого. «Кінець однієї світлої історії», написав Гаврилюк.

Заступник директора, головний дослідник природи національного природного парку «Тузлівські лимани» Ірина Вихристюк зазначила, що Татарбунарське товариство мисливців і рибалок «має бути ліквідовано».

«Там тільки торгують відстрільними картками. Особам зі зброєю не надається ніякої інформації, не кажучи про навчання ... Особи зі зброєю і відстрільні картки цього товариства регулярно порушують закон, полюючи в межах національного парку і Дунайського заповідника!» – підкреслила Вихристюк.

Вона стверджує, що так звані «мисливці» морально деградували, по району переміщаються зі зброєю, нібито стріляють навіть у селах, а в птахах бачать тільки живі мішені. 

 

«Вголос»
 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ