В Одеській області поліція затримала викрадачів людини, які вимагали за звільнення 200 тисяч доларів. Спецоперацію з викриття зловмисників провели співробітники департаменту карного розшуку Національної поліції України із залученням поліцейських Одеської області і колег ще семи регіонів, повідомляє прес-служба Нацполіції.

«В рамках розслідування проведено понад 30 обшуків. Вилучено арсенал зброї та речові докази. В результаті спецоперації затримано чотирьох викрадачів, ще двох оголошено в розшук», - мовиться в повідомленні.

Відзначається, що співробітники карного розшуку отримали інформацію про діяльність на території України злочинної групи, створеної на етнічній основі. До її складу входили вихідці з Кавказького регіону. Встановлено, що учасники групи спеціалізуються на незаконному позбавленні волі громадян з метою вимагання за їх звільнення викупу в особливо великих розмірах.

Зокрема, поліцейські встановили факт викрадення в листопаді 2017 жителя міста Одеса. За його звільнення зловмисники вимагали у рідних 200 тисяч доларів США.

Правоохоронцями встановлено шість безпосередніх виконавців злочину і особи, які сприяли зловмисникам у здійсненні їх намірів.

«Згідно з постановами суду м. Одеса оперативники Департаменту карного розшуку спільно з працівниками оперативних служб поліції Одеської області із залученням кримінальної поліції Вінницької, Житомирської, Миколаївської, Київської, Кіровоградської, Черкаської та Херсонської областей провели понад тридцять обшуків. Слідчі дії проводилися в місцях реєстрації та проживання зловмисників, в їх транспортних засобах, а також в місцях утримання потерпілого. До їх проведення також залучали бійців Корду і підрозділи особливого призначення поліції Одеської області», – повідомляють в поліції.

В результаті обшуків виявлено та вилучено речові докази щодо справи, транспортні засоби та арсенал зброї. Серед вилученого – кілька пістолетів, автомат, помпова рушниця, кулемет. Крім того, вилучено гранати, одна з яких – саморобна, патрони різного калібру, а також багнет-ножі та наручники.

Прокуратурою Одеської області шести злочинцям оголошено підозру в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Щодо чотирьох затриманих судом Одеси обрано запобіжний захід у вигляді арешту без права внесення застави терміном на 60 діб. Місцезнаходження ще двох зловмисників встановлюється.

ІА "Вголос": НОВИНИ