Про це повідомив Новинський в ефірі телеканалу «112.Україна» в понеділок, передає «Інтерфакс-Україна».


«Ми прилетіли в Одесу з виключно мирною місією - ми хотіли взяти участь у панахиді за загиблими 2 травня 2014 року, яку проводить митрополит Агафангел в кафедральному соборі міста Одеси та побувати на Куликовому полі», - сказав він.

Однак, за його словами, коли троє народний депутатів - сам В.Новинський, Ю.Бойко, Є.Бакулін - прилетіли в аеропорт Одеси, їх заблокували близько 300 активістів в балаклавах і камуфляжному одязі і не дали їм покинути територію аеропорту, щоб взяти участь панахиді.

«Ми перебуваємо поруч з терміналом VIP. Нас перевели сюди із загального будівлі. Чекаємо - зараз приїде священик, і проведемо панахиду прямо тут. Ми не хочемо ніяких провокацій тут, в Одесі, ми не хочемо, щоб були бійки, бійки, щоб жодна крапля крові тут не пролилася .... ми прийняли таке рішення: зараз проведемо панахиду і ми полетимо до Києва назад», - сказав В.Новинський.

Як повідомляє «Думская.net», біля будівлі одеського аеропорту зібрались активісти проукраїнських організацій. Учасники акції розгорнули прапори України і транспаранти.

Зокрема, на одному з них написано «2 травня - день пам'яті жертв кремлівської пропаганди і русифікації».

ІА "Вголос": НОВИНИ