[media=148200,148201,148202,148203,148204] 

Про це під час брифінгу у понеділок, 23 жовтня, розповіла начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко, передає кореспондент «Вголосу».

Зазначимо, будинок-замок на вул. Генерала Чупринки, 50-52 є пам'яткою архітектури початку ХХ ст. Його спроектував відомий архітектор Юзеф Сосновський. Цікавим в архітектурному плані є наріжний кутовий балкон-лоджія з елементами, які нагадують венеційське палаццо.

За словами Лілії Онищенко, такого стилю будинків цього періоду у Львові немає. У цьому приміщенні, зокрема, збереглась велика тераса. Під час будівництва використали найновіші матеріали, також розписи, частина з яких вже зруйнувалась.  

«Ще кілька років – і ми б цей балкон втратили, оскільки він руйнувався дуже швидко. Тому реставраційні роботи виконуватимуть ретельно і довго. Об'єкт відновлюватимуть ще й у 2018 році», – зазначила вона.

Також посадовець зазначила, що виділених на роботи коштів не вистачить через значні руйнування об'єкта. Тому реставратори ще підраховуватимуть, яку суму потрібно додатково на роботи. 

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ