Про це повідомляє прес-служба МТОТ.

«Під час моніторингу дотримання правового режиму тимчасово окупованої території МТОТ виявлено факти здійснення діяльності німецьких компаній DHL Express, Adidas AG, Puma SE на території Кримського півострова», – йдеться у повідомленні.

Робота вказаних іноземних компаній в Криму суперечить політиці невизнання, передбаченій резолюцією Генеральної асамблеї ООН про територіальну цілісність України № 68/262 від 27 березня 2014 року, та порушує встановлені Європейським Союзом обмежувальні заходи (санкції) проти Російської Федерації, що визначені рішенням Ради Європи 2014/386/CFSP від 23 червня 2014 року щодо обмежувальних заходів у зв'язку з незаконною анексією Криму та Севастополя.

Так, на російському сайті компанії DHL Express вказано адреси офіційних представництв (сервісних відділень) в Криму (станом на 10.00 10.11.2017 інформація була видалена з сайту).

На сайті компанії Adidas AG також вказано адреси офіційних магазинів Adidas в Криму.

На російському сайті компанії Puma SE вказано адресу офіційного магазину Puma в Сімферополі.

МТОТ звернулося до відповідних органів влади щодо необхідності вжиття передбачених законодавством заходів, спрямованих на захист незалежності, державного суверенітету, безпеки, територіальної цілісності та непорушності державного кордону, національних інтересів України.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ