Про це повідомила прес-служба вишу з посиланням на директора Гуманітарно-педагогічної академії КФУ Олександра Глузмана, повідомляє Крим. Реалії.

Китайські педагоги викладатимуть для студентів академії, які навчаються на спеціальності «Китайська мова і література, англійська мова».

«Зараз на цій спеціальності навчається 11 осіб, 10 з яких на бюджетній основі. Заняття проводять носії мови. Перший рік студенти практикували мову з педагогами з Тайваню – Сен Чень і Чи Юй. З 2016 року в академії викладає Сун Чже з міста Шеньян, КНР. У цьому навчальному році очікується прибуття ще двох педагогів з Китаю», – зазначив Глузман.

За його словами, заняття, зазвичай, проходять в спеціалізованому «Класі Конфуція», де є необхідне обладнання для вивчення китайської мови і культури. Актуальність цього напрямку керівництво академії пояснює активізацією міжнародного співробітництва сусідньої Росії з Китаєм.

Навесні 2016 року керівництво Гуманітарно-педагогічної академії КФУ підписало договір про співпрацю з Шеньяньським педагогічним університетом, додали в прес-службі.

На початку 2015 року російський уряд Криму розпорядився створити на півострові «федеральний університет», куди увійшли кілька вишів, у тому числі і ліквідований Таврійський національний університет імені Вернадського, Кримський державний медичний університет ім. Георгіївського, і кілька інших наукових організацій. У структуру «Кримського федерального університету» входять близько 13 освітніх і наукових організацій.

На материковій частині України з 2016 року працює Таврійський національний університет (ТНУ) імені Вернадського, що переїхав з анексованого Криму. Ректором університету став Володимир Казарін.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ