Про це йдеться у заяві Управління ООН із координації гуманітарних справ.

«Я прошу міжнародну спільноту збільшити підтримку заради розширення заходів, спрямованих на полегшення страждань цивільного населення України, яке потерпає внаслідок цієї кризи, незалежно від місця їхнього проживання у міжнародно визнаних кордонах України, та ще раз закликаю повністю дотримуватися вимог міжнародного гуманітарного права», - повідомила координатор системи ООН в Україні та Координатор з гуманітарних питань в Україні пані Оснат Лубрані.

За даними ООН, на п’ятий рік війни в Україні загинуло понад 3 тис. цивільних осіб, та більше ніж 9 тис. було поранено. Понад 3,4 мільйонів людей стикаються з труднощами щодо отримання продуктів харчування, доступу до води, житла, медичних послуг та освіти, що поглиблює уразливість їхнього становища та виснажує здатність відновлення життєстійкості.

«Щоб великі гуманітарні потреби на сході України були повністю задоволені, потрібне негайне збільшення фінансування», - заявила пані Лубрані.

Уточнюється, що тільки за перше півріччя 2018 року понад 600 000 українських мирних громадян у всіх постраждалих районах України отримали життєво необхідну гуманітарну допомогу.

ІА "Вголос": НОВИНИ