Про це повідомляє Українська сторона СЦКК на сторінці Операції об'єднаних сил.

Лінія електропередач ВЛ 35кВ «Центральна – Фенольна» зазнала ушкоджень від обстрілів з боку збройних формувань РФ, внаслідок чого були знеструмлені декілька населених пунктів та об’єктів промисловості.

Оперативно відновити ушкоджену ділянку лінії електропередач працівникам не дозволяли ризик потрапити під вогонь збройних формувань РФ, а також наявність боєприпасів, що не розірвались та замінованих ділянок на трасі проходження цієї ЛЕП.

«З метою забезпечення проведення аварійно-відновлювальних робіт в районах населених пунктів Торецьк, Новгородське та Неліпівка командування ОТУ «Північ» надало гарантії дотримання режиму припинення вогню (у разі дотримання режиму припинення вогню представниками збройних формувань та окупаційної адміністрації РФ у Донецькій та Луганській області) у період з 14 до 31 липня 2018 р щодня з 12.00 год. до 16.00 год», - заявили в СЦКК.

До вказаних районів було забезпечено допуск ремонтної бригади ПАТ «ДТЕК Донецькобленерго», представників СММ ОБСЄ та групи піротехнічного підрозділу ГУ ДСНС України в Донецькій області.

ІА "Вголос": НОВИНИ