Про це пише The Washington Post.

Ім'я підлітка не розголошується в цілях безпеки. У судових документах він фігурує під ініціалами А.В.

За даними місцевих ЗМІ, батьки юнака переїхали в США з Одеси в 2000 році. Його батько в 2017 році працював кухарем, а мати була домогосподаркою.

У листопаді мати підлітка говорила, що пожежа стала «травмою» для її 15-річного сина. Вона не уточнювала ім'я сина і причини трагедії, побоюючись реакції своєї великої української родини, братів і сестер хлопчика.

У лютому підліток визнав свою провину. Він кинув петарди, які спровокували пожежу. Його засудили до 5 років умовного терміну і 1920 годин громадських робіт в Службі лісового господарства США. Йому також потрібно було написати 152 листи з вибаченнями перед людьми, чиє майно постраждало через пожежу.

«Кожен день я думаю про цей страшний випадок і його жахливі наслідки. Я знаю, що мені доведеться жити з цим все життя», – сказав хлопчик на суді.

У рішенні суду йдеться, що захист намагався опротестувати розмір відшкодування, посилаючись на його неконституційність і надмірність, проте суддя не погодився з доводами і залишив суму незмінною.

Юнак може виплатити суму в повному обсязі, але припинити виплати йому дозволять тільки через десять років, якщо він виконає умови випробувального терміну і відпрацює призначені години в Службі охорони лісів. Крім того, він не повинен здійснювати інші правопорушення і дотримуватися графіка платежів.

В якості оплати штрафу можуть бути використані кошти з банківського рахунку підлітка, кошти, які він може отримати за відшкодування за податковими деклараціями, або гроші, які він може виграти в лотерею.

ІА "Вголос": НОВИНИ