Захід проходить у Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського,  повідомляє кореспондент «Укрінформу».

«Ось вже 18-й раз ми традиційно збираємось в Національному університеті оборони України ім.Черняховського у рамках Міжнародного тижня, який МОУ проводить спільно з нашими друзями та колегами з Оборонного коледжу НАТО у Римі та школи НАТО в Обераммергау. Хочу підкреслити, що такі міжнародні тижні стали символом дружби, партнерства та співробітництва між Україною та Північноатлантичним Альянсом», – зазначив державний секретар МОУ генерал-полковник Олександр Дублян.

Він зазначив, що за цей рік, з моменту попередньої зустрічі в такому ж форматі, держава та Збройні Сили чітко визначились в питанні євроатлантичної інтеграції.

«Вступ у НАТО як зовнішньополітичний пріоритет задекларовано в законі України від 8 червня 2017 року – і сьогодні МОУ та ЗСУ послідовно і наполегливо реалізують заходи оборонної реформи у відповідності до завдань стратегічного оборонного бюлетеня», – наголосив Дублян.

В урочистій церемонії відкриття 18-го Міжнародного тижня також взяли участь генеральний директор Міжнародного військового штабу НАТО генерал-лейтенант Ян Брукс, міністр охорони краю Литовської Республіки Раймундас Каробліс, директор з планування навчальної роботи та освітньої політики Оборонного коледжу НАТО Гейнц Фельдман, голова представництва НАТО в Україні Александер Вінніков та інші експерти НАТО.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ