Про це повідомив постраждалий Микита Понарін у Facebook.

Інцидент трапився на Андріївському узвозі неподалік від посольства Бразилії (вул.Боричів тік, 22).

"Їх було 5 або 6 осіб, ... на одному була балаклава і був пістолет в руках. Втекти ми не могли - пістолет було спрямовано на мене, а дорогу вони перегородили... Їм не подобався мій септум у носі, мої джинси, вино замість пива, тому що "лише пиво - чоловічий напій", і ще багато чого. Ще їм здалося, що ми цілувалися", - написав на своїй сторінці один з постраждалих внаслідок сутички Микита Понарін.

Внаслідок бійки жертви нападників отримали "кілька швів на голові, струс, синці і садна, забій грудної клітини та носа".

За словами Понаріна, постраждалі звернулися до поліції та лікарні, "зробили все, щоб розслідування було успішним".

Причину того, чому він вирішив поширити інформацію про напад, він пояснив наступним чином:

"Мені здається, про це важливо говорити. Не заради співчуття або жалості, а щоб люди знали, що в 2018 році бити людей через "орієнтацію" все ще можна. Не забувайте, з чим ми боремося".

У столичному управлінні Нацполіції повідомили, що отримали заяву від двох громадян про напад.

"За даним фактом поліція відкрила провадження за ст. 125 КК ("Умисне легке тілесне ушкодження"). Слідчі встановлюють усі обставини події", - повідомили Українській правді у прес-службі поліції.

Санкція статті передбачає покарання від штрафу (до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) або громадські роботи на строк до 200 годин, або виправні роботи на строк до 1 року, до арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 2 років.

Пізніше Понарін написав у соцмережах, що у зв'язку з подіями минулої ночі змушений виїхати з Києва.

ІА "Вголос": НОВИНИ