Про це пише znaj.ua.

Чоловіка звуть Леонардо Цезар. Після приїзду в Україну його пограбували невідомі на столичному залізничному вокзалі, забравши всі гроші, документи та речі.

«Я трохи задрімав втомлений з дороги, на сидіннях всередині приміщення. Коли прокинувся, вже не було ні моїх сумок з речами, грошима і документами. Навіть окуляри зняли з мене. Грошей було дуже багато — 4 тисячі фунтів, яких би з головою вистачило б і на житло, і на проживання під час роботи в Києві. Відповідну заяву я написав в поліції», — розповів чоловік.

Втім правоохоронці йому поки що нічим не допомогли. За словами Леонардо, він також звернувся до кенійського посольства, але там відповіли, що вони дуже зайняті.

А днями його ще й побили четверо молодих людей з дівчиною, мовляв, через колір його шкіри.

Чоловік не вірить в допомогу від поліції або посольств, вважає, що це безнадійно. Проте він сподівається знайти представників Американської протестантської церкви, які б надали йому допомогу.

Леонардо каже, що за фахом він професійний педагог-гуманітарій і що закінчив Стенфордський університет. Він володіє кількома мовами та викладав в школах різних країн. Наступним місцем його роботи мав стати київський навчальний заклад.

Попри все, що з ним трапилось, Леонардо не втрачає віри в краще і в людей. Поки що він планує залишатися на «освоєному» місці біля фонтану поряд з Гостиним двором. Декілька разів небайдужі люди ділилися з ним продуктами, а одна жінка обіцяла знайти представників американської церкви. Проте поки що вона не поверталася.

Щоб допомогти Леонардо, журналісти вирішили звернутися у відповідні інстанції та проконтролювати, на якій стадії знаходиться розгляд його справи.

ІА "Вголос": НОВИНИ