Про це повідомляє РІСУ

Відтепер свято Матері Божої Неустанної Помочі в УГКЦ святкуватиметься щороку в першу неділю липня.

Серед вірних є дуже поширений культ Матері Божої Неустанної Помочі. Ікону Матері Божої Неустанної Помочі можна знайти  в багатьох домівках України та інших держав незалежно від конфесій. Ось чому ця ікона має таке важливе значення та продукує глибинні сенси для українців.

«Ми хочемо подякувати Матері Божій Неустанної Помочі за те, що незважаючи на різні обставини та слабкості людського життя в нашій державі, Україна була, є і буде! І навіть не тому, що ми є сильними, а тому, що Божа сила об’являється в історії нашого народу!» – запевнив очільник греко-католиків, а потім додав: «Ми хочемо свідчити перед Богом і світом, що ми є християнський народ. Ми віримо в неустанну поміч нашого Бога, об’явлену в іконі Матері Божої Неустанної Помочі, але про цю поміч хочемо навчити цілий світ».

За словами Глави УГКЦ, світ потрапляє в стан третьої світової війни, яка ведеться, перш за все, неправдою. Світ живе в період постправди. «Ми своєю християнською вірою та болючою історією хочемо свідчити правду про Бога неустанної помочі, діяльного через свою Пречисту Матір», – промовив  Предстоятель УГКЦ.

«Просімо у цей день, щоб ми стали свідками, проповідниками, носіями надії нової України силою і благодаттю Матері Божої Неустанної Помочі», – підкреслив Блаженніший Святослав.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ