Про це повідомляє офіційний сайт УІНП

Як зазначає юрист інституту національної пам'яті Сергій Рябенко, оновлені назви отримають новостворені окружні суди у м. Горішні Плавні, Кропивницькому, Дніпрі. Також апеляційні суди, юрисдикція яких поширюватиметься на Дніпропетровську та Кіровоградську області, будуть перейменовані на Дніпровський та Кропивницький.

Зміни торкнулися також назв апеляційних адміністративних та господарських судів.   

Разом з тим, місцеві адміністративні та господарські суди, юрисдикція яких поширюється на Дніпропетровську та Кіровоградську області, поки що лишаються зі старими назвами. Це пов'язано з тим, що Верховна Рада України досі не внесла зміни до статті 133 Конституції України та не перейменувала відповідні області.

Окрім того, відповідно до Указів Президента в Україні ліквідовуються 117 районних судів та замість них утворюється 50 окружних судів, відповідно до указу №449. Замість ліквідованих 25 міськрайонних судів утворюється 25 окружних судів (указ № 450), утворюється ще 205 окружних судів (указ № 451),  ліквідується 27 апеляційних судів та замість них утворюється 26 апеляційних судів в апеляційних округах (указ №452), ліквідується  27 господарських судів та створення замість них 27 окружних господарських судів (указ № 453), ліквідується 8 апеляційних господарських судів та утворює замість них 7 апеляційних господарських судів в апеляційних округах (указ № 454).     

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ