Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Регулятор розширює можливості для клієнтів-позичальників обирати оптимальний курс купівлі іноземної валюти в уповноважених банках з метою виконання зобов'язань перед уповноваженим банком-кредитором за кредитним договором.

«До цього часу резидент-позичальник мав право купувати іноземну валюту тільки через уповноважений банк, що обслуговує кредитний договір. Відтепер він зможе купувати її і через інші банки за власним вибором, в яких у нього повинен бути відкритий поточний рахунок в іноземній валюті», - повідомили в НБУ.

Нацбанк спрощує для іноземних інвесторів порядок повернення інвестицій і доходів від їх здійснення.

Він передбачив для нерезидентів можливість купувати і репатріювати валюту в разі, якщо іноземні інвестиції були здійснені за рахунок капіталізації дивідендів, тобто шляхом направлення дивідендів, нарахованих компанією-емітентом іноземному інвестору, безпосередньо на збільшення статутного капіталу цієї компанії.

Регулятор скасовує вимогу, яка зобов'язувала банки здійснювати взаємні розрахунки за операціями з купівлі-продажу іноземних валют і банківських металів за гривні лише після підтвердження угод за допомогою засобів системи підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку.

«Відтепер такі розрахунки між банками можуть здійснюватися як до, так і після підтвердження угод з купівлі та продажу іноземних валют і банківських металів засобами цієї системи», - додали в Нацбанку.

ІА "Вголос": НОВИНИ