Про це повідомляє Укрінформ.

«Наш маршрут пролягає через Харків, ми стартуємо 5 серпня об 11 ранку, їдемо через Полтаву, Дніпро, Запоріжжя - до Херсону. У Херсоні буде фініш на День Незалежності 24 серпня. Ми запрошуємо долучитись усіх охочих до велопробігу. У велопробігу буде близько 10 велосипедів-тандемів, на яких будуть їхати українські учасники. Попереду буде їхати зрячий «пілот», а позаду їхатиме незряча людина або людина з порушенням зору, «штурман», - розповіла координатор проекту Вікторія Лучка.

Як зазначають організатори, ідея такого велопробігу належить керівнику молодіжної організації «Інститут українських студій» Миколі Пеху, який за свого життя не встиг цю ідею реалізувати.

«Ми дуже дбаємо за безпеку і нас на всьому шляху супроводжуватиме як поліція, так і швидка допомога», - додала координаторка Fight For Right NGO Юлії Сачук.

За словами Сачук, маршрут прокладено таким чином, щоб мати можливість відвідати цікаві місця, заповідники і пам'ятки, а також провести низку зустрічей та обговорень у містах, через які проходитиме велопробіг.

Соціальному проекту «Бачу! Можу! Допоможу!» також виголосили свою підтримку тимчасово повірений у справах посольства США Джордж Кент та Надзвичайний і Повноважний Посол Швейцарії в Україні Гійом Шойрер, які долучились до пробного велопробігу у Маріїнському парку в Києві напередодні старту проекту.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ