На думку начальника Департаменту боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми Національної поліції  Артема Крищенка, введення такого реєстру надасть можливість запобігти багатьом злочинам відносно дітей. Про це він заявив в інтерв'ю, опублікованому на сайті поліції.

«Я вважаю, що ми повинні ввести в Україні відкритий реєстр педофілів — такий, як у багатьох європейських країнах. За кордоном такі люди ніколи не зможуть влаштуватися на державну службу, у престижну фірму. Їм навіть можуть відмовити у в’їзді до будь-якої країни… Введення такого реєстру в нашій країні дасть можливість запобігти багатьом злочинам відносно дітей», - зазначив Крищенко.

Він також розповів, що в Україні вже розповсюджена практика щодо відмови у в'їзді до країни.

«Ми теж це практикуємо. Наприклад, коли до нас летить іноземець, який перебуває у відкритому реєстрі, іноземні колеги нам повідомляють про його прибуття.  Ми зустрічаємо «гостя» в аеропорту та сповіщаємо про відмову у візиті до нашої країни», —  сказав Крищенко.

Він додав, що протягом півроку Нацполіція виявила п’ять фактів торгівлі дітьми. Також цього року правоохоронці передали до суду п’ять кримінальних проваджень щодо продажу неповнолітніх з метою вилучення органів.

ІА "Вголос": НОВИНИ