Про це сьогодні, 26 листопада, на прес-конференції розповів голова ГО «Європейська галицька асамблея» Володимир Павлів, інформує кореспондент «Вголосу».

«День Галичини нині є доцільним й актуальним. Тепер ми маємо обговорити й визначити дату проведення цього свята», – сказав Павлів.

За його словами, Галичина – це регіон, який упродовж багатьох років був недооціненим і не мав підтримки.

«Хоч Галичина не відділилася від решти України, вона все одно залишилась окремим регіоном. І таку відмінність потрібно використовувати, щоб перетворити наш регіон на лідера євроінтеграції. Європа в Україні має починатися з Галичини», – каже Павлів.

Утім він переконаний, що така ініціатива з визнання Дня Галичини викликатиме опір.

«Щоб позбутися цього опору, треба пояснювати доцільність запровадження Дня Галичини. Треба цю необхідність доносити до людей. Потрібно також це свято наповнити сенсом», – додав Павлів.

На його думку, варто обрати день, пов’язаний з подією, яка свідчила б чи про найбільший розквіт Галичини, чи про досягнутий успіх, чи про виявлений героїзм. Тому для визначення дати святкування Дня Галичини «Європейська галицька асамблея» проводить громадське обговорення цього питання.

ІА "Вголос": НОВИНИ