Загальний збиток банківської системи за січень-червень становить 1,85 млрд грн. Це сталося через докапіталізацію державного «Приватбанку» та російського «Промінвестбанку», - пише ТСН.

«За підсумками першого кварталу 2017 року прибуток склав 4,1 млрд грн. Головною причиною погіршення фінансового результату стало суттєве зростання у другому кварталі 2017 року відрахувань банками у резерви – до 12,5 млрд грн. Переважну частку яких сформували два банки – «Приватбанк» та «Промінвестбанк», зазначили у НБУ.

Збитки цих фінустанов призвели до негативного фінансового результату групи державних банків та банків з іноземним капіталом відповідно.

«Так, за підсумками першого півріччя сукупний збиток державних банків становив майже 1,8 млрд грн (без врахування результату «Приватбанку» - прибуток у 1,1 млрд грн), банків з іноземним капіталом – 1,1 млрд грн (без врахування результату «Промінвестбанку» - прибуток у майже 3,7 млрд грн). Сукупний чистий прибуток банків з приватним капіталом за звітний період перевищив 1 млрд грн», - уточнив регулятор.

Нацбанк зазначає, що «серед позитивних тенденцій першого півріччя 2017-го порівняно з аналогічним періодом минулого року – зростання чистого комісійного доходу (на 34%) та чистого процентного доходу (на 3,5%). Зростання чистого процентного доходу відбулося за рахунок швидшого скорочення процентних витрат у порівнянні із процентними доходами за операціями банків з фізичними особами». 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ