Про це розповів громадський активіст Дмитро Снєгирьов, - передає УНН.

«Горілка, що виготовляється на території самопроголошених республік, у своїй переважній більшості потрапляє на український ринок. Для виробництва цієї горілки, фальсифікату, використовується спирт низької якості - так званий, чеченський чи дагестанський. Інше питання - куди дивляться відповідні спеціальні служби, які жодним чином не протидіють цим фактам», - зазначив він.

Снєгирьов розповів, що левова частка фальсифікату в ОРДЛО випускається під брендами загальновідомих українських марок.

«Основні центри випуску контрафактної горілки в ОРДЛО - це Луганськ, завод «Луга-Нова» і, відповідно, Донецьк - завод «Олімп». Переважна більшість горілки на «Луга-Нова» - це продукція, яку фальсифікують під відомі українські бренди», - зазначив він.

Активіст зауважив, що у порівнянні із довоєнним 2013 роком, завод «Луга-Нова» збільшив випуск горілчаної продукції у 6 разів.

«Тобто, якщо раніше випускали 200 тис. пляшок ємністю 0,5 літрів, то наразі випускається 1 млн 150 тис. - 1 млн 200 тис. пляшок. Яким чином вдалося збільшити випуск продукції у 6 разів при тому, що внутрішній ринок - це лише частина Луганської області, то для мене загадка. Також, дивує зростання продажів російських виробників на окупованій території Луганської області на 30%», - сказав він.

Нагадаємо, що за три роки легальне виробництво горілки в Україні скоротилося в півтора рази.

ІА "Вголос": НОВИНИ