Про це повідомив начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко, передає Укрінформ.

«Я думаю, що висока довіра українського суспільства до ЗСУ – це і є та об’єктивна і найвища оцінка, яка існує на сьогодні. За різними соціологічними опитуваннями, 70% громадян України довіряють ЗСУ. Це найвищий рівень довіри», - сказав Муженко.

Начальник Генштабу підкреслив, що Україна повинна мати потужні Збройні сили, потужний оборонний комплекс, консолідацію і єдність суспільства, і «це те, що дасть нам можливість відчувати себе захищеними».

«Ми повинні розуміти, хто у нас ворог. Зараз ми розуміємо – це Російська Федерація. Це країна, яка розпочала агресію стосовно України. Потужна держава, вона як і за масштабом, мається на увазі по просторових показниках, так і за своїм потенціалом оборонним, економічним, і таке інше. Україна має значно менший потенціал. Але патріотизм і ті фактори, які я вище перерахував, якраз є основою для того, щоб ми могли протистояти цій країні. Але нам дійсно потрібна допомога інших країн. І майбутнє України повинне бути тільки в коаліції. Тоді ми будемо надійно захищені від посягання будь-якого агресора», - зазначив Муженко.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ