Про це пише «Інфагро».

Попри те, що виробництво масла в Європі йде активно, його обсягів недостатньо, щоб задовольнити попит принаймні рітейлу. Наприклад, в Західній Європі мінімальна вартість масла сягає понад $7 тис. за тонну. В Океанії ціна на цей продукт помітно нижча, але вона зростає. Попит також високий, а сезонний фактор позначається на можливостях виробництва.

Останні ф’ючерсні торги також показали динаміку зростання.

Що стосується ринку США, то йому також характерний високий попит на масло. Але тут він в основному продиктований внутрішнім ринком. І, хоча ціни тут помітно нижчі, вирости їм не дозволяє активне виробництво.

За словами Максима Фастєєва, аналітика компанії «Інфагро», для українських компаній ситуація склалася парадоксальним чином: незважаючи на світове зростання цін на масло, продукт українського виробництва цінується лише при наявності єврономера виробника. Діапазон цін на однаковий товар при цьому становить майже $1500.

«Як і продавці, притримаємо товар ще на місяць. Усе свідчить про те, що вже найближчим часом ми відчуємо зростання. Повернемося до результатів в середині червня», – сказав він.

За спостереженнями Натана Пенні, економіста ASB, на якого посилається Фастєєв, ціни на масло в даний момент перевищують показники минулого року на 27% на аналогічну дату і тільки на 5% відстають від рекордного показника, зафіксованого у вересні 2017 року. Разом з тим очікується, що рекорд буде побитий в найближчі місяці.

ІА "Вголос": НОВИНИ