Передає Радіо свобода

«Щодо здійснення екіпажами іноземних повітряних суден регулярних міжнародних рейсів на тимчасово окуповану територію, під час досудового розслідування було встановлено приблизно 13 тисяч порушень повітряного простору України», – йдеться в повідомленні.

У вересні Господарський суд Київської області задовольнив позов прокуратури Автономної Республіки Крим і оштрафував на 10 мільйонів гривень російську авіакомпанію, яка здійснює щоденні польоти до анексованого Криму.

Російські авіакомпанії систематично порушують українське законодавство, здійснюючи рейси через закритий повітряний простір над Кримом. Згідно з відкритими джерелами, на анексований півострів, зокрема, літають рейси компаній «Nordwind Airlines», «Аэрофлот», «Россия», «Уральские Авиалинии», «Глобус», «S7 Airlines», «ВИМ-Авиа», «ЮВТ», «Red Wings», «Ikar (Pegas)».

Російська авіакомпанія «ВИМ-Авиа» від 1 жовтня припинила польоти на регулярній основі до Сімферополя й Сочі.

Після анексії півострова Росією в березні 2014 року кримські аеропорти були закриті рішенням уряду України. Будь-які польоти туди і звідти є порушенням законів України та міжнародних правил, і тому авіакомпанії можуть потрапити під санкції з боку України та Міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО).

Наразі авіапольоти до Криму здійснюють лише російські авіакомпанії

 

ІА "Вголос": НОВИНИ