Про це повідомив міністр молоді та спорту Ігор Жданов за підсумками переговорів із керівництвом Всесвітнього антидопінгового агентства, інформує прес-служба КМУ.

До лабораторії будуть надсилати проби спортсменів з усього регіону, зокрема з Росії.

Він нагадав, що відбулися телефонні переговори із президентом Всесвітнього антидопінгового агентства, сером Крейгом Ріді. Тоді було обговорено кроки, які здійснює Україна для приведення антидопінгової діяльності у відповідність до нової редакції Всесвітнього антидопінгового кодексу. Сер Ріді високо оцінив роботу Мінмолодьспорту, Національного антидопінгового центру та Національного олімпійського комітету України в цьому напрямі.

«Ми розглянули питання про створення в Україні якісно нової, потужної антидопінгової лабораторії ВАДА, яка може стати основною в регіоні. До неї будуть надсилати проби спортсменів з усієї Східної Європи, в тому числі з Росії. Президент ВАДА пообіцяв створити таку базову лабораторію саме в Україні», – сказав Ігор Жданов.

Як відомо, 26-27 травня 2016 року Київ відвідає делегація ВАДА на чолі із заступником генерального директора Робом Кьолером для обговорення подальших кроків зі створення відповідної лабораторії.

У світі на цей момент нараховують лише 34 ВАДА-акредитовані лабораторії. Їх вважають елітою аналітичних лабораторій, вони мають найсучасніше обладнання.

ІА "Вголос": НОВИНИ