Про це повідомляє кореспондент Тижня.

Компанія-імпортер розвиваючих ігор зазначає, що країною походження є Китай, а виробником "Грін Борд Гейм Компані" ТМ "Brain Box".

При цьому, на маркуванні вказано, що дитяча гра має висновок відповідності, висновок Міністерства охорони здоров'я, а також відповідає державним стандартам безпеки, що дозволяє її продаж в Україні.

У компанії наразі не прокоментували ситуацію. Телефон, за яким імпортер приймає претензії щодо якості товару, не відповідає.

Згідно з інформацією, яка розміщена на офіційному сайті компанії-імпортера, до складу гри входить 70 карток з описом важливих фактів країн світу: назва столиці, зображення прапора, розміщення країни, зображення пам'ятних споруд, звичаїв і культурних особливостей.

Нагадаємо, голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка висловив своє занепокоєння щодо мапи, якою 30 листопада відкривали Львівський безпековий форум.  На мапі, яку, за словами депутатки Оксани Сироїд, підготував депутат Європарламенту Яцек Саріуш-Вольський для того, щоб продемонструвати присутність російських військ на території України, було написано "People's republics of Donetsk and Luhansk" без лапок. Синютка при цьому наголосив, що це "елемент гібридної війни проти України, спрямований на ускладнення ситуації".

ІА "Вголос": НОВИНИ