Про під час Антиолігархічного маршу в коментарі кореспонденту «Вголосу» сказала мовознавець, екс-нардеп Ірина Фаріон.

«Революція Гідності - це не була разова подія, яка виникла сама по собі. Це дія, яка була наслідком щонайменше річної роботи, мітингів «Вставай Україно!». Це означає, щоб народ масово вийшов на Майдан, його треба системно мобілізовувати на повстання. Наша сьогоднішня акція - це хода, яка має антиолігархічне гасло, насправді за своєю суттю є набагато глибшою, ніж війна з олігархами. Йдеться про те, що наша держава втрачає своє національне обличчя. І це цілком логічно, адже до влади прийшли не просто олігархи, а люди, які ненавидять Україну. А тому, говорячи про олігархічний режим - це насправді, коли відбувається війна з українцями всередині країни. Ми розуміємо, що маючи зовнішнього ворога, чи то Росію, чи то Польщу - маємо внутрішнього ворога всередині країни. Ми ніколи не зможемо перемогти у зовнішніх конфліктах, бо в Україні є люди, які ненавидять українство», - сказала Фаріон.

Ірина Фаріон також наголосила, що українське суспільство зможе гідно жити тільки тоді, коли матиме національну гідність.

«Виживають ті нації, які мають гідність та гордість. Ті, які впавши, мають сили піднятися. Сьогоднішня наша хода - це свідчення того, що націоналісти здійнялися. Після Майдану основне завдання влади полягало у тому, щоб знищити націоналістів, як окремий тип мислення. Але ці люди не усвідомлюють, що політика для нас - це не головне. Основне - це світогляд. І якщо нам не вдасться перемогти - це зроблять наші діти. Наші діти живуть в Україні, а не вчаться по закордонних елітних школах. Ми пропонуємо антиолігархічний пакет законів. Якщо їх не приймуть, вони покажуть, наскільки вони не уявляють, що таке держава. А це коли всі багатства у руках українців, а не чужинців», - наголосила Ірина Фаріон.

Як уже писав «Вголос», сьогодні щонайменше 20 тисяч націоналістів вийшли на Марш «За українське майбутнє без олігархів» з вимогою прийняття в Україні вкрай важливого Антиолігархічного пакету перетворень.

Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок під час прес-конференції розповів про те, що сьогодні націоналісти вимагають два напрямки цих антиолігархічних законів: економічний і політичний.

«Економічний - це закони про деофшоризацію, про скасування приватних монополій, про впровадження податку на розкіш, про впровадження прогресивної шкали оподаткування, про припинення приватизації стратегічних підприємств і унеможливлення приватизації землі с/г призначення. Ми пропонуємо цілу низку законопроектів, які мають повернути у державну власність енергогенеруючі і енергорозподільні компанії, які сьогодні належать олігархам, завдяки яким у нас і ростуть ціни на комунальні послуги.

І політичний блок: закон про імпічмент Президента, закон про скасування депутатської, суддівської, президентської недоторканності, закон про прозору і просту процедуру відкликання депутатів, чиновників і суддів, закон про нове виборче право», - пояснив Олег Тягнибок.

Націоналісти уже передали свої вимоги Прем'єр-міністрові України Володимирові Гройсману, Голові Верховної Ради Андрієві Парубію та Президентові Петру Порошенку.

ІА "Вголос": НОВИНИ