Про це йдеться у повідомленні на сайті НБУ.

Нацбанк нагадує, що на зборах акціонерів банку 26 червня було прийнято рішення про припинення фінустановою банківської діяльності та надано регулятору відповідний план.

Відповідно до закону «Про спрощення процедури реорганізації і капіталізації банків» НБУ не має права погоджувати план припинення діяльності банку, якщо є підстави, за яких він може бути віднесений до категорії неплатоспроможних.

Розмір регулятивного капіталу ПАТ «АКБ «Новий» на 12 липня 2017 року був меншим однієї третини від мінімального рівня. Таким чином, відповідно до Закону України «Про банки і банківську діяльність» Національний банк зобов'язаний прийняти рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних.

Окрім того, наголошується, що 99% вкладників банку, а це близько 3 тисяч осіб, отримають свої вклади в повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму в 200 тисяч гривень.

А клієнти банку з великими обсягами вкладів отримають виплати в межах суми, гарантованої Фондом. Загальна гарантована сума відшкодування складає 36 мільйонів гривень.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ