За відповідні зміни до Податкового кодексу проголосували 229 народних депутати України, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

«Відтепер українські фермери та їх сім’ї, які проживають в селах, стають повноцінними підприємцями та отримують ряд переваг. Офіційний підприємницький статус за пільговим оподаткуванням дозволяє їм виходити на нові організовані ринки та збільшувати свої прибутки», - зазначив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета.

«Крім того, сімейні фермерські господарства зможуть долучитися до державних програм підтримки та розвивати свій бізнес», - додав він.

Прийняті законом зміни встановлюють:

- пільговий порядок сплати єдиного соціального внеску для всіх членів сімейного фермерського господарства;

- сплату податку на доходи фізичних осіб з орендної плати за земельні ділянки (паї) до місцевих бюджетів за місцезнаходженням таких земельних ділянок.

Зазначимо, законом України № 6490-д «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств» забезпечується можливість для мешканців села легалізувати свою діяльність у формі підприємницької діяльності для фізичних осіб - підприємців, які організували фермерське господарство, в тому числі сімейне, та надається їм можливість бути платниками єдиного податку четвертої групи.

ІА "Вголос": НОВИНИ