В Україні завершилися випробування 152-мм снарядів для артилерійської системи «Гіацинт». Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив президент України Петро Порошенко.

«Завершено випробування 152-мм снарядів для артилерійської системи «Гіацинт». Нині Державна акціонерна холдингова компанія «Артем» переходить до серійного виробництва 152-мм снарядів, які вже найближчим часом будуть постачатись до українського війська», - написав він.

Глава держави додав, що планується у короткий термін перейти до виробництва снарядів і для інших артилерійських систем, зокрема, калібру у 155-мм.

«Наступний наш крок – у короткий термін перейти до виробництва снарядів і для інших артилерійських систем у калібрах від 100-мм, до натівського калібру у 155-мм», - зазначив президент.

Нагадаємо, нещодавно на Житомирському полігоні ЗСУ випробували нову самохідну гаубицю «Богдана», збудовану за стандартами НАТО. Зброя має 155-мм калібр. Її важливими характеристиками є висока мобільність, точність, дальність, а також висока швидкість ведення вогню.

ІА "Вголос": НОВИНИ