Про це заявила заступник міністра юстиції Світлана Глущенко під час ефіру одного з українських телеканалів, – пише Економічна правда.

Вона відзначила, що до так званого антирейтингу увійшли підприємства усіх форм власності.

«Робота Міністерства юстиції зі стягнення заборгованості полягатиме в межах виконавчого провадження судових рішень. Будуть створені мобільні штаби і групи, які виїжджатимуть в конкретні підприємства, що є на вершині антирейтингу. У нас на сьогодні сформований такий антирейтинг відповідних підприємств», – наголосила заступник міністра юстиції.

Також Глущенко зазначила, що наразі у судових виконавців перебуває понад 500 тисяч проваджень з примусового стягнення заборгованості, тому міністерство обрало цей напрямок одним з пріоритетів у роботі відомства.

«На сьогодні в органах Державної виконавчої служби перебуває понад 500 тисяч виконавчих проваджень з примусового стягнення заборгованості. Це серйозний показник. Відповідно, ми зобов'язані реагувати на таке ганебне явище і показувати всім, що не платити заробітну плату – це злочин», – відзначила юрист, уточнивши, що у минулому році органами ДВС було стягнуто 2 мільярди 100 мільйонів гривень із заборгованості по зарплаті.

За словами Глущенко, паралельно з організаційними діями, Міністерство юстиції проводить активну інформаційну кампанію, яка чітко роз'яснює громадянам, особливо працівникам, як забезпечити своє право на стягнення заборгованості із заробітної плати.

«Тому ця кампанія є не лише практичною, а й інформаційною. Тому що ми, в першу чергу, націлені на те, щоб підвищувати правосвідомість і правову обізнаність нашого населення, в тому числі роз'яснюючи, як ці питання (стягнення заробітної плати) можна самостійно вирішити. Це комплексний підхід», – зазначила вона.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ