Про це інформує прес-служба ГО «Електронна демократія».

Причиною звернення до суду стала бездіяльність прокуратури, що не прийняла заяву в електронній формі про порушення в день виборів 26 жовтня. «Хоч у самій справі немає нічого особливого, головної уваги заслуговує саме форма, в якій її проводять: у ній немає жодного паперового документа ані у зверненні до прокуратури, ані в заяві до суду», – ідеться в інформації.

«Нині багато говорять про суд майбутнього, «електронний суд». Але наразі судова реформа, обіцяна рік тому, навіть не розпочалась. Отже, не чекаючи на реформу згори, ми вирішили скористатися вже наявними нормами закону, що надають право звернення до органів виконавчої та судової влади шляхом подачі документів в електронній формі. Ініціювавши засідання суду, яке базуватиметься винятково на електронних документах, ми створимо важливий судовий прецедент на майбутнє», – зазначив голова ГО «Електронна демократія» Володимир Фльонц.

В організації зазначили, що вже прийняті судом до розгляду електронні документи та можливе рішення суду, що зобов’яже прокурату приймати документи в електронній формі, на практиці доведуть можливість такого звернення і в інші органи державної влади.

«Беручи участь у програмі «Захисти тил», мені та моїм колегам доводиться надавати юридичну допомогу мешканцям різних куточків нашої країни. Можливість подачі документів в електронній формі значно спростить нашу роботу. Так суд майбутнього створюється вже зараз», – додав адвокат Анатолій Тарасенко.

ІА "Вголос": НОВИНИ