[media=134329,134330] 

Про це повідомив президент України Петро Порошенко.

«Це основний бойовий танк Т-72АМТ, який був розроблений та виготовлений ДП «Київський бронетанковий завод». Нині він проходить вогневі випробування на військових полігонах», - йдеться в повідомленні у Twitter.

«Цілий комплекс випробувань призначений для опрацювання всіх режимів стрільби нового танку різними типами боєприпасів, включаючи високоточні керовані ракети «Комбат», - розповідають прес-службі державного концерну «Укроборонпрому».

Там зазначили, що завдяки використанню нової високоточної зброї можливо знищити бронетехніку противника на дальності до 5 км, а ракета «Комбат» здатна пробити броню товщиною 750 мм.

Окрім того, зазначають у концерні, танк має рівень захисту нового покоління, який забезпечується елементами динамічного захисту та протикумулятивними решітками.

Також Т-72АМТ отримав прилади нічного бачення з сучасними електронно-оптичними перетворювачами третього покоління для всіх членів екіпажу та нічний приціл для ведення вогню високоточними ракетами.

На танк встановлений комплект з 2 цифрових радіостанцій з захищеним каналами зв‘язку і сучасні супутникові засоби навігації.

Окрім того, машину облаштували резинометалевими гусеницями, що дозволило збільшити плавність ходу, і камерою заднього виду.

ІА "Вголос": НОВИНИ