Це передбачено у концепції державної цільової економічної програми розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення на 2018-2022 роки, оприлюдненій на «Урядовому порталі».

Зазначається, що реалізація програми сприятиме створенню передумов для розширення мережі автомобільних доріг загального користування, що забезпечить свободу пересування незалежно від місця проживання. Прогнозують в Кабміні й надходження додаткових коштів від транзитних автомобільних перевезень та розвитку автомобільного туризму, стимулювання виробництва та випуску нових зразків вітчизняної будівельно-дорожньої техніки та обладнання.

«Виконання програми сприятиме підвищенню рівня зайнятості населення. Розрахункова потреба у трудових ресурсах на виконання програми становить близько 55 тисяч робочих місць в дорожній галузі, будівельній індустрії, дорожньому машинобудуванні та сфері обслуговування об'єктів придорожньої інфраструктури», – наголошується у концепції.

Фінансування програми передбачається здійснити за рахунок коштів державного бюджету, міжнародних фінансових організацій та інших джерел. Орієнтовний обсяг необхідних коштів становить 322 млрд 575 млн гривень, з них кошти державного бюджету – 175 млрд 901 млн гривень.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ