Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

Голова відомства Володимир Омелян провів нараду з представниками автомобільної галузі та керівниками компаній-перевізників.

Там він заявив, що більшість автобусних перевезень в Україні здійснюється в небезпечних для пасажира умовах.

«Середній вік маршруток - понад 10 років, автобусів середньої та великої пасажиромісткості – більше 20 років. Частина автобусів, які називаються "маршрутками", переобладнані з вантажних транспортних засобів. Часто такі транспортні засоби не відповідають ані вимогам безпеки, ані вимогам комфорту», - зауважив міністр.

Він повідомив, що з 1 січня 2019 року маршрутки, які були переобладнані з вантажних авто на пасажирські, будуть евакуйовуватися на штрафні майданчики і відправлятися на металобрухт.

«Закликаю всіх перевізників вже зараз працювати над оновленням парку»,  - заявив Омелян.

Він також зазначив, що «Укртрансбезпека» разом із поліцією посилять контроль за ринком, зокрема, з метою боротьби із нелегальними перевізниками.

Нагадаємо, у п'ятницю, 20 липня, водій та четверо пасажирів рейсового автобусу загинули на місці, ще 12 пасажирів з тілесними ушкодженнями різного ступеню тяжкості доставлені до медичного закладу через ДТП на Миколаївщині.

Інша ДТП 20 липня сталась в Житомирській області, де маршрутка протаранила фуру, у результаті чого 10 людей загинули, ще 10 отримали травми.

Відтак, Нацполіція обіцяє посилити заходи безпеки на дорогах України. 

Окрім того, в уряді підготували проект постанови про посилення контролю швидкості на дорогах України.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ