Про це в прес-службі НБУ відповіли на запит «Укрінформу».

«Національний банк України розглядає можливість запровадження е-гривні, в основу якої буде покладено технологію «блокчейн». Ми вважаємо блокчейн наступним кроком в еволюції технології транзакцій. За нашими очікуваннями, ця технологія ставатиме усе більш популярною та поширеною вже у найближчому майбутньому. Ця технологія дозволить нашим щоденним платежам проходити швидко, безпечно та дешево», – повідомили у прес-службі НБУ.

У Нацбанку зазначають, що перші кроки щодо запровадження національної валюти на основі технології блокчейн було здійснено ще наприкінці 2016 року, коли НБУ спільно з провідними українськими спеціалістами у галузі блокчейн-технологій розпочав свій дослідницький проект. У цьому проекті регулятор зосередився на вивченні можливостей центрального банку зі створення робочого рішення для запуску та роботи е-гривні, яке буде доступним 24/7  і простим у використанні.

«Деякий час було присвячено вивченню міжнародного досвіду та переваг існуючих технологічних рішень, втім, ми залишилися упевненими у необхідності запуску національних електронних грошей. Сьогодні ми посилили нашу команду фахівцями світового класу і переконані, що проект набуде додаткового поштовху у найближчі місяці. Успішна імплементація цього проекту дозволить зробити доступним для українського населення та бізнесу такий зручний інструмент для електронних платежів, як е-гривня», – зазначають в НБУ.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ