Про це в коментарі «Вголосу» розповіла директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

Вона зазначила, що вища явка учасників пов’язана з тим, що державна підсумкова атестація із трьох предметів (українська мова і література, математика та історія України) відбувалась у формі ЗНО.

Крім того, Лариса Середяк розповіла, що проведення ЗНО у Львівській області цього року забезпечували понад п’ять тисяч людей, а на території Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти це робили понад 10 тисяч осіб. За її словами, у Львівській області працював 81 пункт тестування.

Також директор ЛРЦОЯО зазначила, що цього року менше учасників тестування набрали 200 балів.

«Двістібальників менше тому, що змінилася система оцінювання. Цього року 200 балів ставили тим учасникам, які вирішили всі тестові завдання, а в попередні роки 200 балів отримували ті учасники, які відповіли на найбільше запитань», – пояснила Лариса Середяк.

Вона додала, що апеляцій на результати тестування, за попередньою інформацією, є стільки ж, як торік.

Як писав «Вголос», цьогоріч для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні в Україні зареєстровано 267626 абітурієнтів, з яких 36131 у Львівському регіональному центрі оцінювання якості освіти. 

Нагадаємо, цього року Львівський регіональний центр проводить ЗНО в чотирьох виправних закладах

ІА "Вголос": НОВИНИ