Торік в Україні збільшилася кількість злочинів за участю посадових осіб.

Про це повідомив на прес-конференції начальник Департаменту державної служби боротьби з економічною злочинністю Міністерства внутрішніх справ України Леонід Скалозуб.

За минулий рік у паливно-енергетичному комплексі було розкрито 4 329 злочинів, у тому числі 3 959 тяжких і особливо тяжких. Більш як тисячу злочинів було скоєно у сфері службової діяльності, зафіксовано 142 факти хабарництва, викрито 2 744 осіб, причетних до вчинення злодіянь, з них 185 – керівники різних рівнів.

"Сума матеріального збитку, завданого державі, складає більше мільярда гривень, - зазначив Скалозуб. - Найчастіше ми зіштовхуємося з крадіжками нафти й газу, електроенергії. І, що вражає, дуже часто до злочинів причетні нинішні або колишні керівники компаній. Але якщо ми можемо майже повністю повернути збитки в паливному комплексі, то їх майже не можна повернути, скажімо, в електроенергетиці або в надровикористанні".

Додаткові цільові заходи щодо декриміналізації паливно-енергетичної галузі були вжиті органами внутрішніх справ з жовтня 2005 року відповідно до постанови Верховної Ради України "Про заходи для попередження енергетичної кризи в Україні".

Кореспондент

ІА "Вголос": НОВИНИ