Про це йдеться у Меморандумі, який 31 травня 2017 року підписали  Мінекономрозвитку,  ПАТ КБ «Приватбанк», Національна Туристична Організація та Visa International Service Association, повідомили у Мінекономрозвитку.

Проект спрямований на покращення умов та якості в'їзного та внутрішнього туризму в Україні, кращого доступу до об’єктів української туристичної інфраструктури, створення системи знижок для постійних мандрівників через застосування сучасних технологій та інноваційних програм.

«Туризм – це понад 10% світового ВВП і 30% експорту послуг у світі, а ще це валютні надходження в Україну і потужний інструмент формування позитивного іміджу нашої країни у світі. Навіть серед українців близько 15 млн є внутрішніми туристами. Вони користуються транспортом, послугами готелів, відвідують ресторани, музеї, пам’ятки культури. Програма «Турист України» створить додаткові вигоди від мандрівок Україною, відтак сприятиме збільшенню кількості туристів та покращить якість їхніх мандрівок», - наголосив Степан Кубів, Перший віце-прем’єр-міністр - Міністр економічного розвитку і торгівлі України.

Програма «Турист України» передбачає широке використання сучасних технологій і цифрових рішень, передбачає спеціальний мобільний додаток для зручності користувачів, а також комплекс маркетингових оф-лайн заходів для мандрівників. 

Також програма є кобрендинговим проектом, яка завдяки участі Національної туристичної організації України залучає до проекту інших світових партнерів у сфері туризму та дотичних до нього галузях. Як-то наземні та повітряні перевізники (Міжнародні авіалінії України, Укрзалізниця, Автолюкс, Uber), готельні мережі (Premier Hotels, Intercontinental, Рейкарц), мережеві туроператори і турагенти (Join Up!, Coral, Поїхали з нами, Агентства гарячих путівок), страхові компанії, мобільні оператори, мережі заправок, ресторани, клуби, пляжі, музеї та інші туристичні локації, магазини і торгові мережі та інші. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ