Про це повідомив глава Мінрегіону Геннадій Зубко, коментуючи ухвалення урядом відповідної постанови.

«Ми наводимо порядок у системі обліку тепла і води в будинках. Якщо раніше не було чітких зобов'язань подавати до органів місцевої влади інформацію про кількість встановлених в регіонах будинкових вузлів комерційного обліку, то тепер ми встановлюємо такі зобов'язання, вводимо моніторинг. Він буде публічним, кожен зможе перевірити інформацію, яка щомісячно оприлюднюється на сайті Держенергоефективності», - йдеться в повідомленні.

За словами глави відомства, у разі виявлених порушень щодо термінів встановлення лічильників, їх заміни або невідповідності технічним регламентам, Держенергоефективності зобов'язане передати цю інформацію Держпродспоживслужбі для подальшого притягнення порушників до адміністративної відповідальності.

 «Тобто з'являється інструмент контролю виконання монополістами Закону «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання». Ще одна важлива складова повноцінного обліку води і теплової енергії, завдяки якому споживачі будуть платити лише за спожиті ресурси, а не за нормами», - зазначив Зубко.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ