Про це повідомила Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

«Перебуваю в шоці від того, що розповіла мені подружка моєї доні. В одній з центральних київських українських шкіл одна з нових/молодих вчительок української мови веде уроки цієї мови....російською(!)» - розповідає політик.

За її словами, батьки вже звертали увагу керівництва на цю проблему, але поки що результату - нуль.

«Бачу, що якраз нещодавно Міністерство освіти і науки України,  Лілія Гриневич розіслали листа закладам освіти усіх рівнів, в якому звертають увагу на те, що мовою освітнього процесу в нашій країні є державна мова, і тому уроки, лекції, практичні та семінарські заняття, навчально-виховні заходи у державних закладах освіти мають відбуватися українською. Наголошую - я про освітні програми шкіл без вивчення мов національних меншин, а суто про ті, що розробляються на основі типових програм, - каже урядовець.

Чи дослухаються керівники та виконавці? Адже по суті не маємо ніяких важелів для забезпечення контролю та відповідальності за дотриманням законів України у цій царині навіть в центральних офіційно україномовних школах столиці... Невже лишається розраховувати суто на небайдужість і активність батьків у кожному такому кричущому випадку, як той, про який розповіли мені діти?»

Нагадаємо, раніше столичний ресторан «Угорський дім» категорично відмовився обслуговувати державною мовою заступницю Міністра соціальної політики України Наталію Федорович.

ІА "Вголос": НОВИНИ