Як повідомляє Sport Arena, у випадку з Севідовим, ймовірно, йдеться про договірний матч між «Маріуполем» (тодішнім «Іллічівцем») і «Гірником-Спорт». Перед грою на ринок результатів цього поєдинку на біржі ставок було поставлено трохи більше тисячі доларів. Згодом цей матч викликав підозри у Комітету етики та чесної гри ФФУ. Її глава Франческо Баранка підкреслив, що команди зіграли «обурливий договірняк».

Що стосується Забранського, то підозрілі матчі за участю його команди виникали протягом останніх трьох років. У жовтні 2016-го під підозру потрапив матч миколаївської команди з «Вересом» (на перемогу рівнян було поставлено 250 тисяч гривень). У клубі почали розслідувати цю справу, аж до перевірки гравців на поліграфі.

У серпні 2017-го повідомлялося про підозру МФК «Миколаїв» в проведенні договірного матчу з «Жемчужиною». Також аномальні ставки були зафіксовані і на поєдинок заключного 34-го туру Першої ліги, в якому команда Забранського грала з «Авангардом» (1:2).

Сьогодні правоохоронні органи провели понад 50 обшуків в дев'яти областях України. В ході розслідування стало відомо про існування п'яти злочинних організованих груп. Серед підозрюваних - гравці, тренери, арбітри, а також президенти клубів.

Низка українських арбітрів підозрюється в тому, що вони робили ставки на поєдинки, які вони ж і судили. Про це повідомляє видання Betnews365.

Підозрюються у співучасті в проведенні договірних матчів перебувають арбітри Євген Арановський, Віктор Арановський, Олександр Павлюк і Олександр Сахно.

Також зазначається, що керівництво Федерації футболу України було в курсі цієї проблеми - інші арбітри повідомляли про подібні випадки босам ФФУ.

Також сьогодні у Києві було затриманно рефері Першої Ліги Олександра Солов’яна.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ