Про це повідомляє прес-служба Президента.

Відповідно до повідомлення, у середу голова Адміністрації Президента Ігор Райнін провів робочу зустріч із послом Франції в Україні Ізабель Дюмон.

Райнін подякував Дюмон за активну участь її країни в «нормандському форматі» (Україна, Німеччина, Франція, Росія) і незмінну підтримку Франції суверенітету, незалежності й територіальній цілісності України.

«Під час зустрічі також було підтверджене запрошення від Президента України Петра Порошенко президентові Французької Республіки Еммануелю Макрону відвідати Україну в зручний для нього час», - сказано в ньому.

Сторони обговорили перспективи міжнародного співробітництва між Україною й Францією, зокрема в сфері реформування системи державної служби в Україні й утворення для державних службовців.

Особлива увага була приділена проекту «Управлінське утворення для префектів» з урахуванням значного досвіду саме французької школи державного керування, що у цій країні реалізує Національна школа управління Франції.

Сторони досягли домовленості погодити найближчим часом «дорожню карту» створення аналогічної освітньої інституції, яка б дозволила покращити координацію й прискорити практичну реалізацію кращих європейських стандартів управління в державній сфері в Україні.

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ