Таку думку висловив голова правління громадської організації «Всеукраїнська асоціація з питань захисту прав споживачів» Максим Гончар, повідомляє «Голос UA».

«У кожному з польських сирів ми знаходили жири нетваринного походження. Зараз ми будемо перевіряти польські сири у всіх регіонах України. На моє переконання, коли ми відкрили кордони, і була скасована обов'язкова сертифікація продукції, до нас хлинув фальсифікат»,
– підкреслив експерт.

За його словами , те, що не продається в Європі, їде продаватися до нас. Тим часом ми очікуємо великих позитивних результатів від перевірок якості харчових продуктів, розпочатих з 4 квітня 2018 року.

«У торгових мережах України дуже багато простроченої продукції, при цьому при виявленні її в супермаркетах, виявляється, ще потрібно довести, що ця прострочена продукція несе загрозу здоров'ю людини. За порушення у маркуванні продуктів, за прострочену продукцію штраф становить 8 мінімальних зарплат»,
– наголосив Максим Гончар.

Як повідомляє експерт, у столичних дитячих садках використовують заборонений спред. Вершкове масло, яке постачається у дитячі садки, містить небезпечні добавки. Фальсифікат в дитсадках став можливий, тому що з 2014 року був скасований паспорт якості продуктів, головним стала ціна, і гроші тепер заробляють на здоров'ї наших дітей. До речі, шоколад, вироблений в Україні, містить пальмову олію, 98% шоколаду роблять за технічним умовами.

ІА "Вголос": НОВИНИ