[media=135668,135669] 

Про це в Facebook повідомив виконувач обов'язків голови правління перевізника Євген Кравцов.

«У серпні, море, локомотив відправиться в Україну, на Крюківський вагонобудівний завод. Там його доукомплектують. Збирають локомотив на заводі у Пенсильванії, серія GE Evolution ТЕ33АС», – написав Кравцов.

Це перший з 30-ти локомотивів, що будуть поставлені в Україну. Він матиме назву «Тризуб».

Зазначимо, що йдеться про вантажні тепловози нового покоління з асинхронними  тяговими електродвигунами потужністю 3356 кВт. Конструкційна швидкість – 120 км/год. Тепловози обладнані сучасними системами безпеки руху і радіозв'язку, системою автоматичного виявлення пожежі та пожежогасіння.  Система діагностики здатна виявити дефекти на ранніх стадіях і передати дані машиністу та сервісній групі.

Кабіна тепловоза обладнана системою клімат-контролю; є холодильник, піч та ергономічний санвузол; пасивна система безпеки захищає локомотивну бригаду при аварійному зіткненні; застосовуються новітні шумоізоляційні і вібродемпфуючі матеріали. В кабіні управління встановлено високоміцне лобове скло з електрообігрівом. Дзеркала заднього виду також обігріваються та за допомогою дистанційного управління можуть змінювати своє положення.

Нагадаємо, 23 лютого Укрзалізниця та американська корпорація General Electric підписали мільярдний контракт. Рамкова угода передбачає модернізацію локомотивів та будівництво нових. Однією з умов угоди є локалізація виробництва локомотивів в Україні: на першому етапі — 10%, пізніше — 40%. 

Наприкінці 2018 року та впродовж першого кварталу 2019 року планується постачання 30 вантажних дизельних локомотивів GE TE33AC з рівнем локалізації 10 %. Їх виробництво стартує на початку 2018 року в США, і перші поставки заплановані вже цієї осені. Загалом за 15 років УЗ планує закупити до 225 нових тепловозів та модернізувати до 75 існуючих.

Як писав «Вголос», модернізація одного старого локомотива, яку здійснюватиме General Electric, залежно від його стану може обійтися у 50-60% вартості нового.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ