За словами лідера Львівської УНП Богдана Козака, складається враження, що така позиція Арсенія Петровича – це намагання догодити усім, але не можна бути трохи вагітним. Або тебе болить це питання, або ні! 


«Я розчарований у тому, що такий перспективний політик глухий до героїчної відваги людей, які поклали свої життя на вівтар української державності. Чимало з них загинуло, інші – можуть покинути наш світ з кожним новим днем. Складається враження, що герої Української Повстанської Армії просто не доживуть до того часу, коли Арсеній ЯЦЕНЮК разом з частиною українців доростуть до визнання героїв УПА», -- заявив Козак.


При цьому він нагадав, що подвиги і звитягу героїв УПА вде давно визнала міжнародна спільнота.


«То скажіть мені, хто або що впродовж 18 років незалежності України заважало дізнатися правду про УПА мешканцям Східної України. Скільки ще років для цього потрібно? Переконаний це питання не часу – а політичної волі, якої на жаль  бракує багатьом українським політикам. Для цього не потрібні книжки, фільми і всілякі конкурси, про які говорить Яценюк, а політична воля. Якщо сьогоднішній парламент приймає рішення про відзначення на держаному рівні 90-ї річниці створення Комсомолу, то свої висновки повинен зробити народ, обираючи до парламенту проукраїнські сили» -- зазначив Козак.

ІА "Вголос": НОВИНИ