[media=134357,134358,134359,134360,134361,134362,134363] 

Про це інформує власкор «Вголосу».

Розпочалось дійство урочистою ходою учасників фестивалю до пам’ятників тих, хто поклав життя за волю України. Під повстанську пісню «Червона калина» квіти лягли на символічну могилу. Потому усі присутні виконали гімн України.

З вітальними словами до гостей фестивалю звернулися організатори. Зокрема, перший заступник голови Волинської обласної ради, свободівець Олександр Пирожик відзначив, що для фракції ВО «Свобода» у Волинській обласній раді стало справою честі відродження урочища «Вовчак». Також націоналіст наголосив на тому, що ніхто не має права вказувати українцям, яких героїв їм шанувати і пригадав слова Степана Бандери про те, що настане час, коли один скаже «Слава Україні!», а потім мільйони відгукнуться «Героям слава!».

Після офіційної частини розпочалась пісенна. На сцену один за одним виходили колективи з усіх куточків Волині, Вінницької, Миколаївської, Донецької, Львівської та інших областей України. Гості урочища мали можливість оглянути повстанську криївку, хату-музей, у якій відтворено побут початку ХХ століття, пройтися окопами, помолитись у храмі Всіх святих землі Української.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ