Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook.

«У новому ДБН (державні будівельні норми) щодо планування та забудови територій ми пропонуємо заборонити проектування та організацію парковок для автомобілів всередині нових житлових кварталів! Житловий простір повинен використовуватися на благо мешканців будинків - створення дитячих ігрових майданчиків, зручних зон для відпочинку, озеленення всередині кварталів», - написав він.

У нових нормах пропонується розміщувати парковки та гаражі на периферії житлових районів та міжмагістральних територіях, а також у віддалених від ігрових майданчиків та зон відпочинку місцях житлової забудови.

«Це можуть бути наземні, підземні та комбіновані автоматизовані або звичайні гаражі, а у випадку історичних та центральних районів міст - виключно підземні гаражі», - написав він.

Парцхаладзе зазначив, що проект нових державних будівельних норм «Планування і забудова територій», розроблений на заміну «Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень», буде затверджений у найближчий час.

ІА "Вголос": НОВИНИ