Про це повідомляє «Урядовий портал».

«Хочу відзначити досить серйозну і плідну роботу Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності, де разом з експертами і народними депутатами України розробили і внесли на розгляд парламенту спільний законопроект «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Цей законопроект підписали депутати різних фракцій, і його потрібно ухвалювати якнайшвидше. Я вже звертався і ще раз звертаюся до Верховної Ради України, щоб на цьому пленарному тижні законопроект про державну мову був проголосований за основу», - сказав він в ефірі радіо «НВ».

Водночас Розенко висловив переконання, що прийняття законопроекту і визначення в ньому української мови як єдиної державної мови в Україні убезпечить у майбутньому від штучного накручування мовного питання. За його словами, розділити питання державної мови і мови нацменшин - це політично правильне рішення. 

«На мій погляд, було прийняте абсолютно правильне політичне рішення - спочатку відпрацювати тему державної мови і закону про державну мову - українську. Питання щодо мов нацменшин, мов міжнаціонального спілкування потрібно перенести на інший рівень дискусії і повернутися до нього через деякий час», - сказав Розенко.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ