На сьогодні, жителі окупованого Донбасу не мають змогу отримати соціальні виплати від української держави, проте в міністерстві з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України збираються повернути виплати цим людям. Про це розповіла радник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішнього переміщення осіб України Олеся Цибулько, пише «Главком». 

За словами Цибулько, чиновники готують відповідний законопроект, який дозволить мешканцям окупованих територій отримувати пенсії та інші види соціальної допомоги.

«Зараз є ініціатива, законопроект №6692, зареєстрований у Верховній Раді, який має узаконити механізм, коли людина може приїхати на контрольовані Україною території і відкрито сказати: «Я живу там, і я приїхала сюди отримати свою пенсію», - повідомила Олеся Цибулько.

За словами радниці, зараз пенсії можуть отримати тільки переселенці з окупованих територій. Така ситуація створює тіньовий бізнес.

«Зараз ці люди змушені обманювати, щоб отримати свої гроші. Продаються адреси, де люди реєструються. Це також призводить до того, що у нас немає правдивої статистики щодо переселенців», - говорить Цибулько.

ІА "Вголос": НОВИНИ