Про це повідомляє Польське радіо

Заступник голови Європейської комісії Франс Тіммерманс відзначив під час дебатів, що це важливий елемент створення врівноваженої економіки: «Я завжди підкреслював, що кількість відходів – це лише один з викликів, з якими ми стикаємося, щоб створити врівноважену систему, але він є ключовим. Ми не закриємо обігу, якщо надалі будемо викидати або спалювати наші ресурси. Окремі види сировини у відходах є надто цінними, щоб їх спалити чи закопати в землю».

Зараз у Європейському Союзі переробляють у середньому 47 відсотків відходів. Результат Польщі є лише дещо гіршим – 44 відсотки переробляється, а 37 відсотків потрапляє на звалища. Найкращим прикладом є Німеччини, де підлягає переробленню 66 відсотків відходів, а на звалища потрапляє лише один відсоток.

Середоньостатистичний поляк протягом року виробляє 307 кілограмів сміття, це один з найнижчих результатів у Європі. В ЄС менше виробляють лише румуни, а за найбільшу кількість сміття відповідальні жителі найбільш розвинутих країн.

Під час нинішнього пленарного засідання Європарламент схвалив також нові правила стосовно забруднення повітря і захисту лісів. Протягом найближчих трьох років рівень викидів вуглекислого газу у сфері сільського господарства, транспорту, будівництва та утилізації відходів має зменшитися майже на третину.

ІА "Вголос": НОВИНИ